Created: 11 Наурыз 2021
388

Мектептегі тамақтану















Бала денсаулығын, оның дене және ақыл-ой дамуын анықтайтын бағыттардың бірі өскелең ұрпақты сапалы тамақтандыруды ұйымдастыру болып табылады. Дұрыс ұйымдастырылған тамақтандыру оқушылардың денсаулығын сақтауға көмектесетінін сөзсіз. Мектеп асханасы ағымдағы оқу жылында жылдағыдай талапқа сай өз жұмысын жалғастыруда. Бастауыш сынып оқушылары және оқушылардың жекелеген санаттарына байланысты мектепте ыстық тамақтануды ұйымдастыру "Е- асхана" арқылы жүзеге асырылуда. Сонымен бірге, Kaspi QR жүйесі іске қосылып, қалған оқушылардан төлем ақылар электронды түрде қабылдануда.







 



Атауы Жүктеу
1  163 пит
2  159 пит
3  меню 2022г
4 Меню столовой на 2022-2023 г



Бекітемін:

№45 ЖОББМ директоры

Л.Т.Сагынгалиева

 

№45 ОЖББМ-де 2021-2022 оқу жылына арналған мектептік тамақтану жүйесін ұйымдастыруды жетілдіру жөніндегі жоспар

Шаралар атауы

Орындалу мерзімі

Жауаптылар

Нәтижесі

1

Білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру туралы бұйрық шығару

Ақпан

Тамақтануға жауапты

Бұйрық

2

ҚР Денсаулық сақтау министрінің 2017.16.08 № 611 бұйрығымен бекітілген «Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар» санитариялық қағидаларының орындалуын қамтамасыз ету

Жыл бойы

Жауаптылар , өндіріс меңгерушісі

акт

3

Ыстық тағам бойынша комиссия құрылысын (Ыстық тағам бойынша комиссия)

Ақпан

Тамақтануға жауапты

Бұйрық

4

Оқушылардың тамақтандыру кестесін бекіту

 

Тамақтануға жауапты

Кесте

5

Мәзірдің сақталуын ұйымдастыру

Үнемі

Әлеуметтік педагог, сынып жетекшілер

 

6

Дайын өнімнің сапасына бақылау жасау

Күн сайын

Медбике

Бракераж журналын толтыру

7

1-4 сыныптарға және аз қамтылған отбасынан шыққан 1-11 сынып оқушылары үшін ыстық тамақтануды ұйымдастыру

Жыл бойы

ДТІЖО

Әлеуметтік педагог

Бұйрық

8

Балаларда  орынды тамақтану туралы білім қалыптастыру үшін  сынып сағаттарын, әңгімелесулер өткізу

Жыл бойы

Сынып жетекшілер,

 ДТІЖО

Әлеуметтік педагог

Хаттама

9

Әкімшіліктің, мұғалімдердің асханадағы кезекшілігін ұйымдастыру

Жыл бойы

ДТІЖО

Әлеуметтік педагог

Кесте

10

Асхананың  санитарлық жай-күйін және асхана қызметкерлерінің СанЕмН талаптарын орындалуын тексеру

Ай сайын

Сынып жетекшілері

Анықтама АКТ

11

-Педагогикалық кеңестерде;

-Ата-аналар жиналыстарында;

-өндірістік кеңестерде ;

-директор жанындағы кеңестерде

-ыстық тағам туралы қортынды шығару

Жоспар бойынша

Тамақтануға жауапты тұлға

Анықтама

12

Балалармен, ата-аналарға сауалнама жүргізу, №45 ОЖББМ-гі тамақтануды ұйымдастыруға қатнасты анықтау мақсатында балалармен және ата-аналармен әңгімелесулер жүргізу

Ақпан айы

Комиссия мүшелері, сынып жетекшілер

Анықтама

 


Пікір қалдыру